Steksz - Dokumentáció - Tranzakciós tételek

Tranzakciós tételek kezelése


Magyar | English

Tranzakciós tételek

A tranzakciós tétel felfogható egy elemként is mondjuk bevásárlás esetén a blokkról. Nem kötelező minden tranzakciót tételesen lebontani (lehet, hogy nem is lehetséges), de minden tranzakciónak legalább egy tétellel rendelkeznie kell, amely a végösszeget képviseli.

Tétel rögzítésekor megadhatunk Kategóriát. A kategória a későbbi rendszerezésben segít, illetve a kiválasztott kategória ikonja fog a tranzakció tétel listájában is megjelenni.

Az Elnevezés nem kötelező mező, de célszerű. Például több tétel esetén mit vásároltunk (pl.: túró rudi).

A Kiadás kapcsoló alapértelmezetten bekapcsolt állapotban van, ami azt jelenti, hogy a rögzített tétel alapértelmezetten kiadás lesz. Ha ezt a kapcsolót kikapcsoljuk, akkor a rögzített tételt bevételként kezeli az alkalmazás.

A Darabszám kapcsoló segítségével (szám lista 1-10 között, ill. a 24-es számmal) a pillanatnyi beállításokkal az itt megadott darabszámmal adja hozzá a tételt a tranzakciókhoz. Például ha két csomag túró rudit vásároltunk 1 099 forintos darabáron, akkor a darabszámot 2-re kell állítani. Így kétszer fog a túró rudi 1 099-es áron a tranzakciónál a tétel listában megjelenni. Praktikus funkció, ha szeretnénk az egységárat nyomon követni.

Az Összeg mezőben értelemszerűen a tétel összegét kell megadnunk.

A Hozzáad gombbal elmenthetjük a tétel(eke)t.

Steksz - Tranzakciók