Steksz - Dokumentáció - Biztonság

Biztonsági beállítás


Magyar | English

Biztonság

Nem tartozik másra

Mivel az alkalmazásban olyan adatokat tárolsz, amik kizárólag rád és az általad megbízottakra tartozik, így lehetőség van az alkalmazást biometrikus azonosítással és/vagy jelkóddal védeni az illetéktelen szemek ellen.

Erre a védelemre az iOS/iPadOS beépített képességét használja, így ne ijedünk meg: Face ID képes készüléken Face ID-val kell azonosítani magunkat, Touch ID képes készüléken pedig az ujjlenyomatunkkal. Minden esetben, amikor a biometrikus azonosítás sikertelen volt, a készüléken használt jelkóddal továbbra is feloldhatjuk az alkalmazást.

Steksz - Biztonság - Face ID képernyő

Védelem be- vagy kikapcsolása

A védelem bekapcsolása egyszerű, a beállító csúszkát jobbra kell húznunk, zöld hátterének kell lennie. Ellenkező esetben a funkció kikapcsolt állapotban van. A be- illetve a kikapcsoláshoz is a rendszer megerősítést kér, amely a biometrikus azonosítás vagy a jelkód bekérésével jár (készülék képességtől függ).

A védelem bekapcsolása után bármikor, amikor az alkalmazást a háttérbe tesszük, vagy újra elindítjuk, a hozzáférés előtt azonosítani kell magunkat.

Steksz - Bekapcsolt védelem Steksz - Kikapcsolt védelem