Steksz - Dokumentáció - Kategóriák

Kategóriák kezelése


Magyar | English

Kategória

Amikor tranzakciókat fogunk rögzíteni, akkor minden tranzakció tételnek lehet kategóriát beállítani. Ha bár nem szükséges, célszerű, a jövőbeni költések csoportosítását segíti elő.

A kategóriák hierarchiába szervezhetőek, egy vagy több legfelső szintű kategóriának (Bevételek, Kiadások) számtalan alkategóriája lehet, és ezeket a szinteket tovább lehet növelni (Kiadások - Bevásárlás - Pékáru).

A kategóriákat az alkalmazásban a Beállítások - Kategóriák menüpontban találjuk.

Steksz - Kategóriák

Kategória létrehozása

Új kategóriát létrehozni a képernyő tetején megjelenő + ikont megérintve lehet.

A megjelenő ablakban válasszunk ki egy Szülő kategóriát (ha szeretnénk egy másik kategória alá besorolni, ellenkező esetben a Nincs opcióval legfelső szintű elemet hozunk majd létre), adjunk neki egy nevet és válasszunk neki egy ikont, majd érintsük meg a Mentés gombot.

A Mégsem gombbal megszakíthatjuk a folyamatot.

Steksz - Új kategória

Kategória szerkesztése

Ha elrontottad, nem kell, vagy alkategóriára van szükség...

Egy meglévő kategóriát szerkeszteni úgy lehet, hogy a kategóriát tartalmazó sort jobbra elhúzzuk. Ekkor baloldalt megjelenik kék háttérrel a Szerkesztés gomb. Ezt megérintve tudjuk szerkeszteni a korábban ismertetett felületen az adatait.

A Szerkesztés gomb mellett pluszban megjelenik zöld háttérrel egy Új elem feliratú gomb. Ez egy rövidítés ahhoz, hogy a kiválasztott kategóriához gyorsan hozzáadhassunk egy alkategóriát.

Ha a jövőben pedig nincs már szükség a bejegyzésre, akkor a sort balrahúzva megjelenik piros háttérrel a Törlés gomb. Ez utóbbi csak akkor jelenik meg, ha a törölni kívánt kategóriának egyetlen alkategóriája sincs!

Steksz - Kategória szerkesztése Steksz - Kategória törlése